De to skolebygninger set fra bakken 1941 - Breve og e-mails - Den gamle landsbyskole i Vitten © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch

De to skolebygninger set fra bakken 1941

Ellen Larsen fotograferet 1980 i hendes hjem Vittenvej 74 - Breve og e-mails - Den gamle landsbyskole i Vitten © Annette Lise Uttenreitter og Erik Munch

Ellen Larsen fotograferet 1980 i hendes hjem Vittenvej 74

T

Modtagne breve & e-mails:

 

Vi har ind imellem modtaget breve / e-mails omkring denne hjemmeside. Vi har med tilladelse fra afsenderne besluttet at indlægge dem her, da de nok vil have interesse for andre end os:

 

Jørgen Aaberg: (29-11-2005)

 

Jeg har med stor interesse set jeres hjemmeside om Vitten skole. Jeg er født og opvokset på Vitten Vestergaard – den der ligger på Snedstrupvej 2. Jeg boede der sammen med min far og mor, Hans og Hilma Sørensen og min storebror Geert indtil 1948, hvor vi flyttede til Hadsten. Jeg nåede ikke at komme i skole i Vitten, men min bror gik der fra 1940 og kom derefter på Hinnerup Realskole. Jeg kom der dog ofte og besøgte mine bedsteforældre Martin og Karoline Jacobsen, som boede lige overfor skolen i et hus, som i dag er væk, men grunden har nr. 77. Billedet af skolen fra 1941 er taget fra min bedstefars grund oppe fra kirken og ejendommen til venstre i billedet er min bedstefars. Min bedstemor døde i 1955 og nogle år senere solgte min bedstefar ejendommen og flyttede til Aabyhøj, hvor mine forældre havde en kaffebar, hvor han kom og spiste. Jeg kan godt huske frk. Larsen og H.P. Hansen. Da vi i 1954 flyttede til Aabyhøj kom jeg på Aaby skole i 2. mellem og H.P. Hansen var lærer der – jeg havde ham dog ikke, da han fortrinsvis underviste børn fra underskolen, som kaldte ham Hop Hansen. I Vitten var der en vognmand, der hed Levinsen og han havde kun 1 lastbil, men i slutningen af 40'erne solgte han lastbilen og boligen til Frode Laursen, der jo var en driftig mand og senere fik banket landets største vognmandsforretning op og fik en kolossal betydning for Vitten.

 

Jørgen Aaberg: (10-03-2006)

 

På billedet fra 1914-1918 er det min mor der sidder i 2. række yderst til højre - altså nr. 9 fra venstre. Min mor hed Hilma Jacobsen og er født d. 24.12.1904 og hendes forældre havde Vitten Vestergård. Martin Jacobsen og hustru Karoline flyttede senere til Vitten by overfor skolen i huset, som nu er væk. Der hørte lidt jord til neden for kirken samt engen bag mejeriet. Martin Jacobsen solgte noget af jorden til mejeriet, da det "ny mejeri" blev i bygget til slutningen af 40'erne.

 

Inga Pannerup, født Sørensen: (13-07-2007)

 

Uddrag af brev:

Jørgen Åberg skriver at hans bedsteforældre Martin og Karoline Jacobsen boede overfor skolen, grunden havde nr. 77. Jeg har et billede fra huset. Billedet tegnede jeg da jeg gik i skole, jeg sad på et bord og så skulle vi elever tegne hvad vi så, derfor dette billede: (til venstre)

 

Bent Ø. Larsen: Foto af Ellen Larsen